Solcellepanel (solstrøm)

Solcellepanel gir 100% fornybar energi.

Solcellepanel til markedets laveste priser.


Varmepumpe Spesialisten AS leverer de fleste typer solcellepanel til markedets laveste priser. Det finnes i dag Polykrystallinske (Poly) og Monokrystallinske (Mono) solcellepanel.

Det finnes i dag Polykrystallinske (Poly) og Monokrystallinske (Mono) solcellepanel. Vi har valgt å holde oss til Mono solcellepanel, de koster litt mer, men er paneltypen som gir mest produsert effekt og har lengst levetid. Panelene er såkalte Mono Black og passer godt på de fleste tak og fasader.
Mono solcellepaneler har en mørk overflate med runde kanter,

De beste Mono solcellepanel gir 20% mer effekt, sammenlignet med de beste Poly solcellepaneler. Mono panelene tar også mindre plass og produserer mye bedre i lave temperaturer og overskyet vær, dette er forhold vi har mye av i Norge.

Spar 6000-7500kr per år


I Norge får betalt spotpris pluss en liten andel av nettleien for strøm vi selger til strømnettet, det er det mest lønnsomt å produsere strøm til kun eget forbruk. Dvs. at du må skalere anlegget slik at du bruker størst andel av strømmen selv. For vanlige husholdninger som bruker ca 25.000 kWh i året vil et anlegg 3,5 – 5,5kW gi den beste tilbakebetalingstid. Et anlegg på 4kW vil i Oslo generere ca 4.000 – 5.000kWh pr år. Hvis prisen av nettleie og strømpris er 1,5 kr og du bruker alt selv så vil du spare kr 6000-7500 pr år.

Levetid og montasje


Solcelleanlegget har forventet levetid på mer enn 30 år. Dvs. like lenge som forventet levetid på et tak. Vekselretteren som omformer til 230V, vil statistisk ha en levetid på 15 -20 år, så man må forvente å bytte denne en gang i løpet av anleggets levetid.
Vi leverer anlegg ferdig montert, eller du ønsker å monterer selv, vi kan isåfall i samarbeid med lokal elektriker ta på oss kontroll og igangkjøring. Vi har gode manualer til de som ønsker dette.

Våre monteringssett er tilpasset tak eller veggmontering, i vårt distrikt med lang vinter og mye snø, vil vi anbefale montering slik at det er enkelt å holde panelene fri for snø, det vil si på vegg eller på bakken forran huset, panelene bør vende mot syd eller sydvest.

Varmepumper


Tradisjonelle varmepumper og vannbåren varme til privathjem.

Næring


Varme-/kjøleanlegg til skoler, kontor og næringsbygg.

Solenergi


Solcellepanel og solfangere for 100% fornybar energi.

Service


Service, vedlikehold og optimalisering av varme- og kjøleanlegg.

Adresse

Tyinvegen 3170

2967 Lomen

Kontakt

+47 974 13 560

arne@vpspes.no

MHI-logo-wh